Ons bedrijf

Het bedrijf is in 1980 gestart door Wim en Petra, het toenmalige bedrijf was een akkerbouwbedrijf van 35 hectare. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid tot een grootschalig akkerbouwbedrijf, wat zowel gangbare als biologisch gecertificeerde gewassen teelt. Zonen Ariaan, Bert en Johannes zijn ook toegetreden tot het bedrijf. De gronden waarop wij telen liggen voornamelijk in “Het Land van Heusden en Altena”. De gronden zijn kleigronden variërend van 30 tot 55 procent afslibbaar.

De hoofdactiviteit van het bedrijf is het telen, opslaan en vermarkten van akkerbouw- en groentengewassen. Naast de eigen teelten voeren wij ook teelten uit in samenwerking of in loonwerk. De belangrijkste gewassen die wij telen zijn; aardappelen, uien, knolselderij, rodekool en winterwortelen. Ook voeren wij diverse werkzaamheden uit in loonwerk. Alle werkzaamheden van het zaaien tot en met het oogsten worden in eigen beheer uitgevoerd. We worden hierbij geholpen door een enthousiaste groep medewerkers.

Bedrijfslocatie aan de Provincialeweg Zuid in Almkerk

 

Precisielandbouw

Het toepassen van precisielandbouw is de laatste jaren steeds belangrijker geworden op ons bedrijf. Waar het in de beginjaren vooral nog ging om het recht rijden, passen wij de techniek tegenwoordig op steeds meer vlakken toe. De rtk-GPS techniek wordt allereerst ingezet bij alle plant- en zaaiwerkzaamheden, naast het recht rijden passen we in diverse teelten ook bijvoorbeeld de plantafstand plaatsspecifiek aan. Ook wordt GPS ingezet bij het egaliseren d.m.v. het maken van hoogtekaarten. En het wordt toegepast bij de gewasbescherming en de oogst van de producten. Hiermee verzamelen we opbrengstgegevens die later weer gebruikt kunnen worden bij de toepassing van meststoffen.